Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Συμβουλές για φριζαρισμένα μαλλιά

Ένας από τους πιο απειλητικούς κινδύνους για τα μαλλιά ειναι το φριζάρισμα, το οποίο μπορεί να χαλάσει το χτένισμα εύκολα. Προκαλείται κυρίως από τις συνθήκες του καιρού (πχ υγρασία) ωστόσο κάποια άτομα έχουν από φυσικού τους φριζαρισμένα μαλλιά. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα μειώσετε το πρόβλημα αυτό.

  1. Μην λούζεστε καθημερινά.Το συχνό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια των μαλλιών και τα καταστρέφει.
  2. Σκουπίστε τα μαλλιά σας με μια μακό μπλούζα αντί για πετσέτα.Οι πετσέτες είναι αρκετά σκληρές και έχουν την τάση να ξεραίνουν τα μαλλιά οδήγωντας τα πιο εύκολα στο φριζάρισμα. Αντίθετα χρησιμοποιήστε μια μπλούζα που δεν θα ξεραίνει τα μαλλιά
  3. Αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά.
    Το πιστολάκι θαμπαίνει την τρίχα και κάνει τα μαλλιά άγρια ενισχύοντας το φριζαρισμα.
  4. Μην τα βουρτσίζετε συνεχώς.Το βούρτσισμα σπάει την τρίχα , τα μαλλιά φουντώνουν και φριζάρουν. Προτιμήστε να ξεμπερδεύεται τα μαλλιά ενόσω είστε μέσα στο μπάνιο αφού τα ξεπλύνετε.
  5. Χρησιμοποιείστε προιόντα ενυδάτωσηςΕκτός από το conditioner που είναι απαραίτητο, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μια μάσκα μαλλιών που θα τα ενυδατώσει όπως επίσης και φυσικά έλαια ή λάδια μαλλιών τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο.
  6. Αποφύγετε όσο μπορείτε τη θερμότητα.
    Η θερμότητα είναι ο χειρότερος εχθρός της τρίχας καθώς την καίει και την καταστρέφει. Και βέβαια αν χρησιμοποιήσετε τη θερμότητα στα μαλλιά σας μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε κάποιο προιόν styling κατά της θερμότητας.






    Like us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Iwanna-ja/183448315090595

1 σχόλιο: