Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Φυσικοί τρόποι για να μακρύνετε τα μαλλιά σας!


Γεια σας!!!



Όλες μας έχουμε κάνει ένα κούρεμα αθόλου πετυχημένο και όλες μας κάποτε ονειρευτήκαμε να έχουμε τα υπέροχα μαλλιά της Ραπουνζέλ. Ωστόσο τα μαλλιά δεν μακραίνουν όσα εύκολα θα θέλαμε. Σε άλλους γίνεται πολύ γρήγορα και σε άλλους πολύ αργά. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες συνταγές που βοηθάνε ιδιαίτερα στη επιμήκυνση των μαλλιών!





                                         Θεραπεία με ζεστά έλαια

Αυτή η θεραπεία αποτελεί μια παλιά και δοκιμασμένη μέθοδο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας, έλαιο σταφυλιού, έλαιο δενδρολίβανου, καστορέλαιο ή αμυγδαλέλαιο, αφού πρώτα το ζεστάνετε σε μπεν μαρί σε θερμοκρασία σώματος.
Εφαρμόζετε στον τριχωτό της κεφαλής σας το έλαιο και κάνετε ελαφρύ μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας.
Κάνοντας τακτικά μασάζ στον τριχωτό της κεφαλής με λάδι, διεγείρετε τους θύλακες που με τη σειρά τους βοηθούν στην ταχύτερη ανάπτυξη της τρίχας.
Επίσης, είναι καλό γενικά να κάνετε ένα απαλό μασάζ στο κεφάλι σας 2-3 φορές την ημέρα για 5-10 λεπτά, καθώς με αυτό τον τρόπο επιτρέπετε την καλή κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.



Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι μια από τις φυσικές θεραπείες που μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σου να μακρύνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το θαυματουργό εκχύλισμα ως συμπληρωματικό στο σαμπουάν ή στο μαλλακτικό σου. 




Λάδι από κουκούτσια σταφυλιών

Αυτή είναι άλλη μια θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει με φυσικό τρόπο την ανάπτυξη των μαλλιών. Τρίψε το ζεστό λάδι σταφυλιού στο τριχωτό της κεφαλής, κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο, 2-3 φορές την εβδομάδα. 

Πατάτα

Το νερό που απομένει μετά το βράσιμό της πατάτας, είναι άλλη μια φυσική θεραπεία που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις την μακριά κόμη που ονειρεύεσαι. Λούσε τα μαλλιά σου και αντί για κοντίσιονερ, ξέπλυνε τα με το νερό που έχεις βράσει, αφού πρώτα έχει κρυώσει.

Μάσκα μαλλιών με αβγό

Ανακάτεψε ένα αυγό με 50 γραμμ. ελαιόλαδο και άπλωσε το μίγμα στα μαλλιά σου. Στη συνέχεια τύλιξε με μια πετσέτα και άφησέ το να δράσει για περίπου μια ώρα. Μετά ξέπλυνε με ήπιο σαμπουάν και βάλε κοντίσιονερ. Επανέλαβε την διαδικασία τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Τρώτε πικάντικα
Η καψαϊκίνη, είναι η χημική ουσία που κάνει τις πιπεριές πικάντικες και η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών.




Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω θα πρέπει να έχεις στο νου σου και τις ακόλουθες συμβουλές:

  • Πήγαινε συχνά για κούρεμα
  • Αντιμετωπίστε το άγχος
  • Να κοιμάστε καλά
  • Αποφύγετε τις πολλές βαφές
  • Πίνετε άφθονο νερό
  • Αποφύγετε τα προϊόντα styling μαλλιών
  • Ξεκινήστε μια υγιεινή διατροφή




Ποια είναι τα δικά σας μυστικά για την περιποίηση των μαλλιών;

Subscribe


Like us on facebook https://www.facebook.com/pages/Iwanna-ja/183448315090595





    4 σχόλια:

    1. εχω δοκιμασει πολλους τροπους για να μακρυνω τα μαλλια μου αλλα με κανενα ιδιαιτερο αποτελεσμα! ελπιζω αυτοι να βοηθησουν!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Λατρεύουμε τα posts με μαλλιά!!!
      Συνέχισε την καλή δουλειά!
      Φιλάκια!!!
      Chicates!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή